Selecteer een pagina

Lespraktijk

Pianoles & Orgelles

Lessen voor alle leeftijden op ieder niveau. Kinderen vanaf 6 jaar. Persoonlijke aanpak met aandacht voor techniek, muzikaliteit en plezier in musiceren.
De lesweken lopen gelijk met de basisschoolvakanties. Je hebt dus (afhankelijk van de weekdag waarop je les hebt) 41 of 42 lessen per jaar.
Tarieven

Beginnerswekelijks 30 min€ 65 / maand
Gevorderdenwekelijks 45 min€ 80 / maand
eens per 2 weken€ 25 / les
Vergevorderdenwekelijks 60 min€ 90 / maand
eens per 2 weken€ 30 / les
Leslocaties

  • bij je thuis op je eigen instrument
  • bij mij thuis in Zwijndrecht
  • in de kathedraal te Rotterdam (alleen orgellessen)
Wil je niet elke week les, maar om eens in de 14 dagen? Dat kan, maar dan is een half uur te kort om de opdrachten van de voorgaande weken te verwerken in de les. Je schrijft dan in voor minimaal 45 min per les.

Kinderen leren

spelenderwijs

Plezier in het musiceren staat centraal
Het is belangrijk dat kinderen vooral plezier in het musiceren hebben en vooral ook behouden. Spelen leer je namelijk niet in een paar weken; het is een langdurig proces. Jonge kinderen zullen dus ook thuis aan hun instrumentale vaardigheid moeten werken. Hoewel een kind gemotiveerd moet zijn om een instrument te leren bespelen, ligt sleurwerking toch al gauw op de loer.
De docent dient mede daarom snel uit te vinden op welke wijze en waarmee het kind maximaal kan worden uitgedaagd en gestimuleerd zonder het te overvragen. Door een kind goed te instrueren en het doordeweeks ‘te gunnen’ regelmatig vrij te mogen nemen van het studeren, schept de docent de voorwaarden voor een voor het kind prettige voortgang van zijn/haar muzikale ontwikkeling.

Theorie & Solfègeles

Wie meer wil weten van de muziektheorie of zich wil voorbereiden voor een vakopleiding op het conservatorium kan les krijgen in de algemene muziekleer en solfège.
Van blad zingen; intervallen en drieklanken kunnen beluisteren en melodieën op het gehoor kunnen opschrijven in noten op de juiste toonhoogte en in het juiste ritme.
Tarieven

Individueel 60 min€ 30 / les

Koordirectielessen

Directielessen privé of in groepsverband. Koordirectielessen zijn mogelijk als privéles, maar ook in groepsverband als je dirigent bent van een kerkkoor. Het voordeel van privélessen is uiteraard de persoonlijke benadering. Met name voor het aanleren van de slagtechniek zijn privélessen buitengewoon nuttig en vorder je snel.
Het voordeel van de lessen in groepsverband is het feit dat de cursisten praktijklessen hebben met een oefenkoor, waar je o.a. koorvorming en repetitietechniek leert. Dat laatste kan met privélessen uiteraard alleen in theorie worden aangereikt; in de praktijk zelf uitproberen is natuurlijk beter! Lessen in groepsverband zijn ook voordeliger dan privélessen.
Tarieven

Individueel 45 min€ 25 / les€ 80 / maand
Individueel 60 min€ 30 / les€ 95 / maand
Groepsverband

Voor lessen in groepsverband zie www.kerkmuziekopleidingen.nl